NEWS

Aegirbio utökar sitt Scientific Advisory Board inom oral hälsa med professor Iain L.C. Chapple

Lund 27 februari 2024 – AegirBio AB har nöjet att meddela utnämningen av professor Iain L. C. Chapple, BDS, FDSRCPS (Glas), FDSRCS (Edin) Ph.D. CCST (Rest Dent), till bolagets Scientific Advisory Board för att stödja bolagets strategi inom oral hälsa. Professor Chapple, en framstående tandläkare, tillför erfarenhet och expertis till bolagets vetenskapliga råd och kommer att vara en av nycklarna till AegirBios strategi att mäta specifika biomarkörer i saliv med bolagets digitala plattform, för att förbättra den allmänna hälsan.

"Vi är mycket glada över att välkomna professor Iain Chapple till vårt vetenskapliga råd för oral hälsa. Hans oöverträffade expertis, ledarskap och engagemang för att främja tandvårdsforskning stämmer perfekt överens med vårt uppdrag. Professor Chapples kommer utan tvekan att förbättra vår vetenskapliga vision och driva innovation i vår strävan efter förbättrad munhälsa för alla", säger Marco Witteveen, VD och styrelseledamot i AegirBio.

Professor Chapple, som tidigare var forskningschef för Institute of Clinical Sciences och chef för Dental School (2016-2020) vid Birmingham University, har skrivit 13 läroböcker och bidragit med 35 kapitel till olika publikationer, vilket visar hans engagemang för att främja kunskap inom tandvårdsområdet. Han har varit en framträdande person i olika tandvårdsorganisationer, bland annat som ordförande för IADR Periodontal Research Group (2006-2007), kassör, generalsekreterare och ordförande för den vetenskapliga rådgivande kommittén för European Federation of Periodontology (2007-2013) och ordförande för British Society of Periodontology (2014-2015).

Hans framstående bidrag till parodontal-forskningen har gett honom prestigefyllda utmärkelser, inklusive The Royal College of Surgeons Tomes (2011), IADR Distinguished Scientist (2018) och EFP:s Eminence Award (2022). Som ett erkännande av hans framstående bidrag till tandvårdsindustrin tilldelades professor Chapple också en MBE i Queens New Year's Honour's 2022.

Med över 250 publicerade artiklar sträcker sig professor Chapples forskning bortom traditionell parodontologi. Han leder också en regional parodontal-tjänst och en nationell tjänst för vuxna med epidermolysis bullosa, vilket visar hans engagemang för att främja munhälsa på flera fronter.

Professor Chapple uttrycker sin entusiasm över att bli en del av Scientific Advisory Board och kommenterar: "Jag är hedrad över att vara en del av AegirBios uppdrag att främja munhälsa. Jag ser fram emot att bidra till det innovativa arbete och den vetenskapliga påverkan som företaget strävar efter."

AegirBio i korthet

AegirBio är ett svenskt diagnostikföretag som grundades 2019 för att erbjuda tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel via sin unika patenterade teknologiplattform. I juni 2020 noterades AegirBio på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets ambition är, förutom att föra ut innovativ diagnostisk teknologi till marknaden, att göra diagnostik mer tillgänglig, enklare att använda och att ge korrekta och lätt överförbara resultat. För mer information, se Aegirbios hemsida www.aegirbio.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Related link:
Cision