NEWS

Aegirbio sluter avtal med Salofa för veterinärmarknaden och får en första order på c:a 2 miljoner kronor

Aegirbio  har slutit ett icke exklusivt avtal med det finska bolaget Salofa Oy. Avtalet gäller veterinärapplikationer och ger Salofa tillgång till AegirBios instrument och  MagnetoImmunoAssay (MIA) för egen utveckling av tester inom veterinärmedicin.

AegirBio kommer genom detta avtal att via sitt dotterbolag Magnasense Technologies OY sälja sin existerande MagniaReader till Salofa som tar den till marknaden med egenutvecklade tester för häst, hund och katt. Magnasense får intäkter från försäljningen av instrument och royalty på de engångsprodukter dvs. tester som Salofa säljer till instrumenten.

Vid signering av kontraktet lades en order till värdet av 195 000 Euro (c:a 2 miljoner kronor) för år ett.

AegirBio i korthet

AegirBio är ett svenskt diagnostikföretag som grundades 2019 för att erbjuda tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel via sin unika patenterade teknologiplattform. I juni 2020 noterades AegirBio på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets ambition är, förutom att föra ut innovativ diagnostisk teknologi till marknaden, att göra diagnostik mer tillgänglig, enklare att använda och att ge korrekta och lätt överförbara resultat. För mer information, se Aegirbios hemsida www.aegirbio.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Related link:
Cision